Soki Ekologiczne

Dlaczego Nasze Soki?

no1

Certyfikat Ekologiczny

Wszystkie nasze produkty a także surowce, posiadają certyfikaty Rolnictwa Ekologicznego. Oznacza to, że cały proces produkcji, od rolnika do zamknięcia butelki soku podlega rygorystycznej kontroli Unii Europejskiej. Zobacz nasz certyfikat: [link].

no2

Soki 100% tłoczone

W prawie wszystkich naszych sokach znajdą Państwo wyłącznie sok owocowy i owocowo-warzywny bez dodatku wody i cukru. Nasze soki  powstają poprzez tłoczenie świerzych owoców i warzyw i nie mają nic wspólnego z sokami z koncentratów, pulp, lub przecierowych. Jedynie do dwóch oddzielnych produktów z powodu walorów smakowych, dodajemy do 9% ekologicznego cukru trzcinowego.

no3

Lokalne Surowce

Nie importujemy naszych surowców , nabywamy je lokalnie, co pozwala nam na kontrole procesu ich wytwarzania. Owoce i warzywa, które wchodzą w skład naszych soków nabywane są w gosparstwach zlokalizowanych głównie na terenie polski Południowo-Wschodniej i Środkowej. Znamy naszych rolników.

Dlaczego Rolnictwo Ekologiczne?

atencionRolnictwo Ekologiczne – Podstawa Prawna

Nabywając produkt ekologiczny, konsument ma pewność, że wszyscy producenci, zarówno rolnicy, jak i przetwórcy, dobrowolnie poddają się specjalnemu systemowi kontroli, który ma zagwarantować, że produkty oferowane jako ekologiczne, rzeczywiście spełniają wymogi określone w przepisach. Podstawą prawną w Polsce jest Rozporządzenie Rady Unii Europejskiej nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 r. w sprawie produkcji ekologicznej i rol_ekoznakowania produktów ekologicznych. Zasady i cele rolnictwa ekologicznego reguluje także Międzynarodowa Federacja Rolnictwa Ekologicznego (IFOAM). Wyłącznie produkty posiadające certyfikat Rolnictwa Ekologicznego mogą używać nazwy Produkty ekologiczne (Organic, Bio). Produkty ekologiczne na swojej etykiecie muszą posiadać logo Rolnictwa Ekologicznego.

Rolnictwo Ekologicznie nie dopuszcza żadnych:

Organizmów Modyfikowanych Genetycznie (GMO)

Sztucznych nawozów

Pestycydów

Hormonów wzrostu

Sztucznych barwników i dodatków zapachowych

Konserwantów

Właściwości soków

Sok Jabłkowy

kategoria_jablkoTłoczony ekologiczny sok jabłkowy dzięki zawartości polifenoli, silnych przeciwutleniaczy, neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników. Trzeba jednak pamiętad, że te właściwości ma jedynie sok nie filtrowany, bogaty w witaminy A, C, E, B1, B2, PP, sole mineralne: magnez, fosfor, wapo i potas oraz pektyny i błonnik, który zapewnia prawidłowe działanie układu pokarmowego i redukuje uczucie łaknienia.

Sok Marchwiowo-Jabłkowy

kategoria_marchewTłoczony i nie filtrowany sok marchwiowo-jabłkowy wyprodukowany z ekologicznej marchewki i ekologicznych jabłek, dzięki zawartości witamin A, E, B1, B2, C i soli mineralnych: potas, wapo, fosfor, magnez i żelazo, regeneruje skórę, działa korzystnie na serce i wzrok, a dzięki zawartości blonnika reguluje też procesy trawienia.

Sok malinowy

sok-malina-250listekTłoczony i nie filtrowany ekologiczny sok z malin stanowi bogate źródło witaminy C, a także E, B1, B2, B6 co wpływa korzystnie na układ odpornościowy . Posiada też wiele substancji mineralnych: m.in. potas, wapń, magnez, żelazo oraz błonnik.

Sok z aronii

kategoria_aroniaTłoczony i nie filtrowany ekologiczny sok z aronii ma w swoim składzie wiele ważnych witamin A, C, E, P, biopierwiastków, a także błonnik i pektyny, dzięki czemu wspomaga przemianę materii i poprawia gospodarkę tłuszczami. Posiada także w swoim składzie bioflawonoidy i rutynę. Te składniki zapewniają dobrą kondycję naczyniom krwionośnym. Interesującą naturalnie słodką alternatywą jest sok jabłkowy z aronią.

Sok z czarnej porzeczki

kategoria_porzeczka2Regularne picie tłoczonego i niefiltrowanego ekologicznego soku z czarnej porzeczki dostarcza duże ilości witaminy C, która w połączeniu z rutyną jest łatwiej przyswajalna. Napój ten jest też cennym źródłem witamin z grupy B, prowitaminy A, biotyny i kwasu foliowego oraz soli mineralnych: szczególnie potasu, żelaza, wapnia, magnezu oraz rzadkich mikroelemetów jak np. bor. Interesującą naturalnie słodką alternatywą jest sok jabłkowy z czarną porzeczką.

Sok buraczkowo-jabłkowy

kategoria_buraczekTłoczony i niefiltrowany ekologiczny sok z buraka i jabłka dzięki zawartości witamin A, B1, B2, B6, C, E, K, PP oraz mikroelementów: żelazo, miedź, potas, magnez, ma zbawienne działanie na nasz układ krwionośny. Zawiera betaninę, polifenole, neutralizuje wolne rodniki, przywraca równowagę w układzie pokarmowym a przy tym ma przyjemy słodki posmak jabłkowy.