Usługowe Tłoczenie Soków

Tłocznia

Technologia tłoczenia i opakowania

Ptloczenie-sokowo umyciu selekcji, surowiec podlega dokładnemu rozdrobnieniu a sok  uzyskiwany jest w procesie nietermicznego tłoczenia miazgi owocowej,  zwanego tłoczeniem na zimno. Następnie produkt poddawany jest lekkiej pasteryzacji, która pozwala zachować dużą część witamin i mikroelementów. Gotowy sok trafia do specjalnych wielowarstwowych worków z dozownikiem zwanych bag in box o pojemności 3 litrów. Opakowania przez nas dostarczane, są obecnie najlepszym produktem na rynku i oferują wysoki stopień szczelności co w znacznym stopniu chroni produkt przed niechcianym rozszczelnieniem. Przy właściwym przechowywaniu, temperaturze oraz pozycji kranika, sok po otwarciu zachowuje przydatność do spożycia przez ok. 2 tygodnie.

logo Owocowesmaki

Owocowe Smaki jako jedna z niewielu firm w Polsce, świadczy usługi tłoczenia soku z następujących owoców:

  • jabłka,
  • maliny
  • gruszki
  • czarna porzeczka
  • czerwona porzeczka
  • aronia
  • borówki
  • jeżyny

Posiadamy nowoczesną linię produkcyjną o znaczących mocach przerobowych, co pozwala nam na realizację także większych i regularnych zleceń.

Prosimy o wypełnienie formularza w celu uzyskania wyceny

Prosimy o wypełnienie poniższego formularza, zamieszczając dane dot. rodzaju surowca, odmiany,  ilości oraz telefon kontaktowy.

W celu zlecenia usługi tłoczenia soków, prosimy o kontakt telefoniczny:

Kierownik Produkcji:

tel. 600 878 184

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości